14 Nisan 2010 Çarşamba

sezen...


Belek'te,şu anda Akbank'ın olduğu yerde küçük bir marketin asma katındaydık.gece saat 01 civarı.dört arkadaşız:ben,murathan,sinan,ibo.işin enteresanı bu 4 adam şimdi 4 farklı ülkedeyiz.kalpler bir muhakkak,ona şüphe yok ama,bedenler binlerce kilometre öteye savrulmuş birbirinden.

gece için hazırlık yapılan akşam saatlerini hatırladıkça gülerim hep.
-hafız bu gece içelim mi güzelce!?
-ulan dün gece ne bok yedik sanki!?
-olsun hafız bu gece adam akıllı içelim...
ve plana gerek bıraktırmadan yapılan hazırlıklar neticesinde,o marketin asma katında buluşulurdu.ortamda 2 çekyat,bir küçük televizyon,ama ortamla tezat oluşturan son model bir müzik çalar..o gece bir çok gece olduğu gibi Sezen AKSU dinleniyor.ortam narkotik yüklü!bünyeler alkolle çalışan makineler gibi..yakıt olduğu sürece,çenelerin durduğu yok..

sezen şarkıları ardı ardına patlıyor,of ulan oflarla vokal yapıyoruz kendisine..sohbet aralarında sıklıkla tekerrür eden dialoglar mevcut:
-usta yeter ya,çok içtik valla.
-harbiden yeter kanka,kusucam a........ k.........!...haydaaaa,ulan nerden çıktı bu şarkı şimdi...
-çek çek çek çek...getir kanka getir!şerefeee!!
-hayaaaaat,kadere inaaaat......

sezeni dinliyor,hayata sövüyor,şerefe içiyoruz!şarkının birinin artık iyice damarımıza bastığı bir sırada,herkes çekyatların köşesine dirsekleri yaslamış,hüznün kare asını oluşturmuşken,sinan,hafifçe doğrulup,tarihi bir açıklama yapacak bir edayla,kadehi sehpaya koydu..kafalar ona döndü..anlamlı anlamlı müzik çalara baktı.çalan şarkı "seni kimler aldı"..herkes patlamaya hazır ve sinan konuştu.
-bu acıyı ben çektim bilader.şu olayı ben yaşadım ya!!bu kadın nerden biliyo!!!!??

ve o günden beri ne zaman sezen'den bahsedecek olsam ,"acılarımı benden iyi bilen kadın" diye bahsettim ondan!biz yaşamıştık o acıları,ama şarkısını söylemek ona düşmüştü!!


kendisinin anlattığına göre,Erol Evgin bir gün sormuştur ona:
-yahu sezen,nasıl yazıyorsun o şarkıları allah aşkına!
sezen gülerek:
-aman erool!hayatın boyunca bir kadını sevdin,o kadınla evlendin,ve hep o kadınla mutlu oldun!sen o şarkıları yazamazsın!!


yaralarımızı bizden iyi bilen kadın,Sezen Aksu'ya bizim adımıza yazıp okuduğu bütün şarkılar için teşekkürler..bu hatırayı benle paylaşan ve bu satırlarda paylaşmak için izin veren arkadaşlarıma ve dostlarıma da,hayatıma girdikleri için sonsuz teşekkür ve sevgilerimle beraber..