6 Haziran 2009 Cumartesi

var mıyız,yok muyuz?


Aziz Nesin geldi aklıma..milletimizin zeka seviyesiyle ilgili yaptığı saptama..neyse..

blog oluşturmaya başladığımda arkadaşlar demişti "sen kesin yazarsın bunu" diye..yazıyorum:)

ekranlarda izlenme rekorları kıran yarışma programlarından biri de bu:Var mısın,yok musun?formatla ilgili bi lafım yok.niye insanlara beleşten para kazandırmayı özendiriyorlar tribine girmiş değilim-ki öyle olsa önce sayısal lotoyu kaldırsınlar- ama yarışmanın sunuluş şekli ile ilgili inanılmaz kanıma dokunan şeyler var..ilk olarak alman RTL kanalında izlemiştim.takriben 25 dk süren bir yarışmaydı.yarışmacı numara söylüyor,çıkana razı oluyordu..bizdekiyle kıyasladığımızda,yarışmacının otobüs durağında otururken gelmiş bir anketöre cevap vermesi gibi bi şeydi kadının kutuları seçme işlemi..

geçenlerde yine evde izlenirken bu yarışma,yaptığım yorumlara herkes hak verdi,ve aynı herkes yarışmayı sonuna kadar izledi!!

geçenlerde anlatılıyordu bak dinle;herifçioğlu 3 ay mı ne beklemiş o stüdyoda ve yarışmaya hak kazanmış..200 lira mı ne almış aga!!!200 lira yav..ülen 3 ay boyunca tırnaklarını kesip satsan 200 lira toplardın be!!!

el ele tutuşmalar,sinerji yaratmalar falan..tövbe tövbe ya..

tamamen şans oyunu olan,söz konusu kişinin oturduğu yerden rakam tahmin etmekten başka zahmete girmediği bir yarışma programında şöyle cümleler duyuyorum:"BEN SANA GÜVENİYORUM,SEN BAŞARACAKSIN,UZUN ZAMANDIR BURDA ÇOK ZORLUKLA MÜCADELE ETTİN,EMİNİM KARŞILIĞINI ALACAKSIN.."...ney!?nasıl nasıl!?

bu nedir yahu!!ülen herif ne başaracak,hangi konuda güveniyosun("-Recai,g.tünden bal damlıyor kardeşim..eminim salladığın numara sana para getirecek!!)ayrıca ordaki yarışmacıların harcadığı emek ancak ve ancak uzun süre aykata durmaktan dolayı bacaklarının yorulmasına karşı,yine de ayakta durmak için harcadıkları emektir..

ama suç onlarda değil..suç bunları izleyende..suç;bunları yaşadığı yerde izlettirende..suç;evdekiler bu programları izlerken,kalkıp o televizyonu balkondan atmayan bende..suç bende..suç bizde!!!