11 Mart 2010 Perşembe

geç keşfedilmiş yetenek (!)


ortalıkta bir fırtınadır kopuyor;Ramiz Dayı fırtınası..Facebook'ta videoları paylaşılıyor,replikleri  anlık ileti olarak paylaşılıyor.Ramiz Dayı'yı canlandıran adam olan Tuncel Kurtiz'in,onca yıllık tiyatroculuğun,Almanca,İngilizce başyapıtlarda başrolde oynamaların,Altın portakallarda,Berlin Film Festivallerinde en iyi erkek oyuncu seçilmenin sonunda vardığı nokta:Ezel'deki yaşlı adam!

Sürü filminin "cd"sini getirmişti bizim teyze oğlu bir gün.bizim evde babamdan gizli izliyoruz.simge durumuna küçültülmüş Titanic hazırda bekletiliyor,babaya yakalanmamak için.babam Yılmaz Güney hayranlığımızdan haberdar ve bu yüzden bize suç üstü yaptığı ilk anda derimizi yüzme potansiyeline sahip..o filmde sergilediği müthiş oyunculuk halen ve halen Türk sinemasındaki bir kaç muhteşem oyunculuktan biridir benim için..o Tuncel Kurtiz,bu halk onu tanısın diye Kenan İmirzalıoğlu'nun reytingine muhtaçmış,onu anladık..

halkım bu ara çok bahseder oldu ondan..ne büyük oyuncuymuş değil mi?...geç keşfedilmiş öyle değil mi?..bunun  gibi niceleri meşhur olamadan,silinip gitmiş değil mi!!!??

öyle zannetmeye devam et sen ey halkım!!!yakında Aşk-ı memnu'yu,Yaprak Dökümü'nü kitap yaparlar!!!!!alıp mutlaka oku oldu mu!!kitabı alana,Behlül'le Bihter'in gizli çekim görüntülerinin cd'sini veriyorlarmış..yastıksız yaptıklarını da görün de rahat uyuyun artık geceleri diye..

sen yine de çooook şükür de,Tuncel Usta..ölümden önce kıymetinin bilinmesini de gördün ahir ömründe..buna da şükür Ustam..buna da şükür!